זכויות ההורים בגירושין: איך לחלק את המשמורת?

גירושין הינם תהליך משפטי, שבו מטבע הדברים מעורבים רגשות ויצרים רבים. המעבר מחיי נישואין לחיים בנפרד הוא קשה במיוחד, בטח כאשר מעורב בסיטואציה סוג של הפרת ההסכם בין בני הזוג, בו התחייבו לחיות יחד למשך כל החיים. ככל הנראה, הדבר הרגיש ביותר עבור רוב הזוגות המתגרשים הוא סוגיית המשמורת על הילדים.

 

טובת הילד

כאשר בני זוג מתלבטים האם להתגרש כן או לא, הדבר שעומד לנגד עיניהם בחלק גדול מהמקרים הוא טובת הילד. הורים רבים חוששים מהנזק שעלול להיגרם לילד במקרה של פרידתם. לעיתים הסוגייה לא מגיעה לפתרון בין שני בני הזוג המתגרשים וההכרעה עוברת לידיו של שופט בבית המשפט. העקרון המרכזי והעיקרי שמנחה את השופטים בחלוקת המשמורת הינו טובת הילד. בית המשפט צריך לשקול את הקשר שבין הילד או הילדים לכל אחד מההורים, יכולת ההורה לספק צרכים פיזיים ורגשיים, היסטוריה של אלימות במשפחה, ולעיתים מה שמטה את הכף הוא רצונו של הילד.

ילד גירושין

הסכם בין ההורים

אחת ההמלצות להורים שמתחילים לעבור תהליך של גירושין, היא להגיע להסכם ביניהם, במידה וזה מתאפשר, ולעבור את הגירושין ברוח טובה ככל האפשר, לצד הפגיעות הרגשית שהתהליך הזה מביא עימו באופן טבעי. הסכם בין ההורים ניתן להשיג בצורה הטובה ביותר על ידי ייעוץ והסתייעות במגשר מוסמך. מגשר הוא אדם שיש לו תואר עורך דין, וגם מתפקד כמגשר. הוא יודע לשמוע ולהקשיב לצרכים של שני ההורים, להבין את המורכבויות השונות ואת הצרכים שלהם, לחשוב על טובת הילד, וכך לעזור להורים להגיע למתווה הסכמות בקשר למשמורת על הילד ולסוגיות נוספות שצריכות להיות מוכרעות במסגרת הגירושין.

 

יתרון משפטי בהליך גירושין

אם הגעתם למסקנה שאתם רוצים להתגרש, כדאי לכם להיות הצד היוזם במהלך הגירושין. לצד היוזם יש זכויות רבות יותר בתהליך. לדוגמא, הצד היוזם את הגירושין יכול לבחור את הערכאה המשפטית שבה יתנהל תהליך הגירושין. בנוסף, הצד היוזם הוא זה שבוחר את העיתוי להגשת התביעה לצורך הגירושין. כדאי להיות הצד היוזם ולא הצד הנגרר בכל הנוגע לגירושין. כדי להיות הצד היוזם, אתם צריכים להיות אלה שיגישו ראשונים בקשה ליישוב סכסוך.

 

משמורת משותפת

ייתכן וטובת הילד המקסימלית יכולה להיות מושגת במקרה שלכם על ידי משמורת משותפת. משמורת משותפת זה מצב שבו הילד נמצא זמן שווה אצל כל אחד מההורים. שני ההורים חולקים יחדיו את האחריות לגידול הילדים, על אף ההחלטה להפריד כוחות ולהתגרש.

 

משמורת בלעדית

לעיתים המסקנה המתבקשת היא שטובת הילד מחייבת משמורת בלעדית של אחד מההורים. כאן העניין עשוי להתחלק למשמורת פיזית ומשמורת משפטית. משמורת פיזית זו האחריות הפיזית לגידול הילד והשהייה אצל ההורה. משמורת משפטית זו האחריות על הילד בנושאים כמו חינוך וטיפול רפואי.

לְהִתְגַרֵשׁ

לְהִתְגַרֵשׁ
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים